12 appar du måste ha för att göra livet på jobbet enklare

12 appar varje kontorsråtta MÅSTE ha

Slipp cc-terrorn i inkorgen, få ordning på dina post-it-lappar och bli påmind om när det är dags att höja bordet till stå-läge. I dag finns mängder av appar som gör livet på kontoret enklare, sundare och roligare. Här är våra favoriter.

Post-it Plus

Borta är tiden då viktiga anteckningar skrevs upp på post-its – för att sedan tappas bort. Med appen Post-it Plus fotar du dina älskade lappar och kan därefter, i appen, organisera dem precis som du vill. Galet praktiskt, i all sin enkelhet.
Funkar för: Iphone 
Kostar: Gratis. Finns dock köp inuti appen för den som vill boosta post-it-lyckan ytterligare.

 

Procraster

Ibland känns jobbprojekten hopplöst stora och svåra – då kan det vara smart att bryta ner dem i mindre delar. Appen Procaster hjälper till med detta genom att ge konkreta förslag och uppmuntrande meddelanden. Dessutom skapar den ett schema över vad som ska göras när.
Funkar för: Iphone
Kostar: 20 kronor

Slack

Överfyllda inkorgar, trassliga mejlkonversationer och otydlighet kring när det bör cc:as och inte. Med det interna chatsystemet Slack kan alla i teamet ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper annars. Appen blev på kort tid omåttligt poppis i det svenska kontorslandskapet, ett gott betyg bara det.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis i sin enklaste version

 

Evernote

Är du en sådan som brukar kraftsa ner allehanda kom ihåg på små papperslappar här och var – för att sedan inte ha någon aning om vad du gjort av lapparna? Dags att ladda ner Evernote. Här  kan du göra anteckningar, röstmemon, spara webartiklar, skanna kvitton och kvitton – och direkt lägga det i rätt projekt. Mycket bra feng shui på det.
Funkar för: Android och Iphone
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen.

 

Cost split

Har du en snåljåp bland kollegorna? En som alltid säger ”äh, det är väl enklast att bara splitta lika?” när det är dags att betala för aw-ölen, trots att hen druckit betydligt mer och dyrare än alla andra? Ladda ner Cost split och problemet är ett minne blott. Appen räknar ut vad alla ska swisha över till den som drar kortet på nolltid. Knappt en hjärncell behövs för att få till det.
Funkar för: Iphone och Ipad
Kostar: Gratis

 

Receipt Bank

Om inte inmatning av siffror hör till dina favoritsysslor är den här appen något för dig. Ta ett kort av dina kvitton, räkningar och fakturor och Receipt Bank kategoriserar och lagrar informationen, tills du säger åt appen att skicka den till ditt redovisnings- och bokföringsprogram. Härligt!
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis

Habitica

Det mesta blir roligare om man gör en lek av det. Inte minst den stentrista att göra-listan. Habitica nöjer sig inte med att strukturera dina uppgifter, den ger dig poäng och belöningar när du slutför dem. Spelet har dessutom en avatar som är pigg som en mört så länge du får saker gjorda, men som långsamt dör om du inte slutför dina uppgifter i tid.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

 

DaPulse

I dag är det egentligen inte mycket som gör att vi faktiskt måste ta oss till kontoret varje dag. Många av oss kan lika gärna göra jobbet hemifrån, från ett kafé eller en solstol på Bahamas. Inte minst tack vare appar som DaPulse, som gör det enkelt för team att organisera jobbet. Vilket är veckans mål och vem gör vad? Vad är gjort och vad ligger fortfarande kvar på veckans to do? Sjukt bra!
Funkar för: Apple-enheter och Android.
Kostar: Olika beroende på hur avancerade funktioner ni vill ha i appen, men från 25 USD/månaden

 

Tyme

Hur länge höll du på med den där bokföringen? Och hur mycket tid i veckan lägger du egentligen på att städa undan andras oreda? Håll koll på tiderna med Tyme, superappen som gör det enkelt att mäta exakt hur länge du håller på med vad. Bra både för de som fakturerar kunder per timme och för de som bara vill ha mer koll på vad de faktiskt lgör om dagarna.
Funkar för: Apple-enheter
Kostar: 65 kronor

 

Sitting timer

Medan kontorets hurtbullar står upp och jobbar mest hela tiden kan vi andra behöva en extra påminnelse om när det är dags att låta rumpan lämna stolen. Sitting timer larmar när det är läge att ställa sig upp – men bara om du har mobilen i fickan. Appen måste ligga parallellt med ditt ben för att känna av om du sitter eller står.
Funkar för: Android (appen Stand Up är ett bra alternativ för Iphone-användare)
Kostar: Gratis

 

Google docs

En klassiker i appsammanhang men oh boy – vad skulle vi göra utan Google docs? Dela, redigera och lagra dokument i molnet. Att samarbeta med andra på distans har aldrig varit enklare.
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis

 

Gender Timer

Har du en känsla av att det mest är männen som snackar på ert kontor? Det stämmer förmodligen, all statistik visar att männen både hörs och märks betydligt mer än kvinnor i de flesta arbetssammanhang. Starta förändringsarbetet mot ett mer jämställt kontor med appen Gender Timer som gör det enkelt att mäta hur mycket män respektive kvinnor pratar under era möten.
Funkar för: Finns just nu bara för Android
Kostar: Gratis

 

Text: Johanna Paues

 

 

På jakt efter kontormöbler

 

 

(Visited 5 224 times, 8 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

Bli mästare i laminering

Så vinner du första pris i laminering

Pump it up! Den ultimata musiklistan på jobbet

Ta kontrollen över telefonen

Ineffektiv? Ta makten över jobbtelefonen