De bästa knepen för att överleva sommaren på kontoret

De 6 bästa knepen för att överleva sommaren på kontoret

Tvungen att jobba trots att (känns det som) resten av befolkningen ligger i hängmattan och har det skönt? Ingen idé att sura för det – gör något åt det i stället. Här är sex tips som skapar sommar i sinnet var du än befinner dig.

1. Plocka sommarblommor

Flower power! Det är inte klokt vilken mumma för själen ett knippe sommarblommor på skrivbordet kan ge. Plocka dem på vägen till jobbet – även om det innebär en omväg – och ta några extra mindfullness-minuter till att njuta av dem innan du sätter igång med dagens to do.

2. Få glassen levererad

Okej, du kommer troligtvis inte ha något turkost hav i bakgrunden av din glass, men den kommer ändå att öka sommarfeelingen i ett nafs – och känslan stannar. Åtminstone till nästa blodsockerdipp. Kontakta närmaste Hemglass-kontor och kolla om inte bilen kan komma förbi just er, beställ glass online eller bli älskad av alla och ta upp beställningar kontoret runt och gå på glassköpuppdrag. Kombinera gärna med några solstrålar på valfri uteplats.

3. Jordgubbar i fruktkorgen

Finns det något mer somrigt än jordgubbar? Se till att toppa kontorets fruktkorg med färska jordgubbar. Dagligen. Och när vi ändå är inne på mat – gå inte till det vanliga gamla lunchhaket vareviga dag! Passa på att testa något nytt, eller varför inte laga en extra lyxig matlåda åt dig själv, fylld av sommarsmaker?

4. Solstolar på uteplatsen


Att kunna dra fram några brassestolar när solen skiner är guld värt. I nedlutat läge är det så mycket lättare att, om så bara under några minuter, låtsas att man befinner sig på en sandstrand, på en klippa i skärgården eller hemma i trädgården. Om det är läge att, som på bilden, hålla kollegan i hand eller inte låter vi vara osagt. Brassestolar finns ofta för en spottstyver (om chefen tycker att det låter som slös på pengar).

5. Picknickfiltar i repan


Vare sig det handlar om att avnjuta lunchen på en filt i parken eller faktiskt flytta ut ett helt möte till gräset – picknickfiltar är ett måste på kontoret under sommaren. Överhuvudtaget handlar överlevandet på kontoret under sommaren mycket om att våga göra annorlunda än på vintern. Bryt mönster, fräscha upp det hela och sommarvardagen kommer att gå som en dans.

6. Musiklistan redo

Och apropå dans. Att göra en lista med musiken som får dig att tänka på ljumma nätter med goda vänner, kall öl och svalkande bad är nog det mest effektiva sättet av alla att säkra sommarkänslan. Eller: Lyssna på Kontorslivs egen lista av låtar som kontorsråttor kan relatera till och låt den bli ditt alldeles eget soundtrack till sommaren på kontoret. Inte så dumt det heller!

Text: Johanna Paues

(Visited 2 094 times, 1 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

Andas dig frisk

Aaaaahndas dig lugn och minska stressen

Kontorets största no no’s – vi har listan

Snyggaste kontorsbuketten

Snyggaste kontorsbuketten – så här gör du