Här är apparna som garanterat uppgraderar ditt kontorsliv

Här är apparna som uppgraderar ditt hemmakontor

Digitalisera dina post-its, jobba mer fokuserat och hitta harmonin inom dig på väg till jobbet. Här är 12 appar som kommer att göra ditt liv från hemmakontoret både enklare, roligare och mer effektivt.

Focus List

Den perfekta effektivitetsappen, finns den? Säkert, men vad som uppfattas som perfekt i to do-listevärlden är högst individuellt. Kanske är en enkel app utan en massa krusiduller det allra bästa för dig? I Focus List listar du vad du behöver göra och kör sedan igång ditt arbete utifrån pomodoro-tekniken – alltså att du jobbar fokuserat med en uppgift i 25 minuter och tar sedan rast i 3-5 minuter. Efter fyra 25-minuterspass tar du en längre paus på mellan 15-30 minuter.
Funkar för: Iphones, Mac och Apple Watch
Kostar: Gratis

Calm

Den har blivit utnämnd till årets app, älskas av miljoner och kniper, förstås, en självklar plats på vår favoritlista. Vem behöver inte då och då hjälp med att få ner sina stressnivåer, öka fokuset eller somna bättre? Lär dig olika meditationstekniker och lyssna på specialkomponerad musik av namnkunniga musiker. Bland annat!
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis i sin grundversion, men för att få tillgång till allt material krävs en prenumeration på 175 kronor/månad eller 379 kronor/år.

Post-it Plus

Borta är tiden då viktiga anteckningar skrevs upp på post-its – för att sedan tappas bort. Med appen Post-it Plus fotar du dina älskade lappar och kan därefter, i appen, organisera dem precis som du vill. Galet praktiskt, i all sin enkelhet.
Funkar för: Iphone 
Kostar: Gratis. Finns dock köp inuti appen för den som vill boosta post-it-lyckan ytterligare.

Procraster

Ibland känns jobbprojekten hopplöst stora och svåra – då kan det vara smart att bryta ner dem i mindre delar. Appen Procaster hjälper till med detta genom att ge konkreta förslag och uppmuntrande meddelanden. Dessutom skapar den ett schema över vad som ska göras när.
Funkar för: Iphone
Kostar: 20 kronor

Slack

Överfyllda inkorgar, trassliga mejlkonversationer och otydlighet kring när det bör cc:as och inte. Har din arbetsplats inte blivit med det interna chattsystemet Slack ännu är det hög tid nu. Där kan alla i teamet ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper göra det när det inte behöver ta del av dem. Appen blev på kort tid omåttligt poppis i kontorslandskapen när den lanserades 2013, ett gott betyg bara det.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis i sin enklaste version

Evernote

Är du en sådan som brukar krafsa ner allehanda kom ihåg på små papperslappar här och var – för att sedan inte ha någon aning om vad du gjort av lapparna? Dags att ladda ner Evernote. Här  kan du göra anteckningar, röstmemon, spara webbartiklar, foton och skanna kvitton – och direkt lägga det i rätt projekt. Mycket feng shui på det!
Funkar för: Android och Iphone
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen.

Receipt Bank

Om inte inmatning av siffror hör till dina favoritsysslor är den här appen något för dig. Ta ett kort av dina kvitton, räkningar och fakturor och Receipt Bank kategoriserar och lagrar informationen, tills du säger åt appen att skicka den till ditt redovisnings- och bokföringsprogram. Härligt!
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis

Habitica

Det mesta blir roligare om man gör en lek av det. Inte minst den stentrista att göra-listan. Habitica nöjer sig inte med att strukturera dina uppgifter, den ger dig poäng och belöningar när du slutför dem. Spelet har dessutom en avatar som är pigg som en mört så länge du får saker gjorda, men som långsamt dör om du inte slutför dina uppgifter i tid.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

Google docs

En klassiker i appsammanhang men oh boy – vad skulle vi göra utan Google docs? Dela, redigera och lagra dokument i molnet. Att samarbeta med andra på distans har aldrig varit enklare.
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis

Dropbox

Dropbox har länge varit den självklara appen när du behöver ladda upp, överföra och dela filer med andra. Delningsfunktionerna gör det enkelt att skicka filer av valfri storlek till kollegor och du kan komma åt vilken fil som helst på ditt konto, även offline. Dropbox är tillgänglig både som gratisversion samt Plus-version med fler automatiserade funktioner och större lagringsutrymme. 
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

Asana

Asana är en mobil projekthanteringsapp som ger dig inblick i alla dina arbetsprojekt var som helst. Var du än är, uppdaterar Asana dig snabbt om dina egna och kollegors uppgifter. Du kan använda den för att lägga till en uppgift, påminnelser, idéer och förfrågningar. Du kan också skapa projekt för att organisera dina uppgifter i listor eller tavlor. 
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

7-Minute Workout

Det finns ingen anledning att bli en soffpotatis bara för att du jobbar hemifrån. Med denna 7-minutersträningsapp kan du se till att du håller dig i form. Appen innehåller några av de bästa övningarna för icke atleter – även de som tycker att träning är tråkig – och låter dig göra en snabb 7-minuters träningspass när som helst och var som helst.
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

 

Text: Johanna Paues

På jakt efter kontormöbler
(Visited 9 200 times, 1 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

Bli mästare i laminering

Så vinner du första pris i laminering

Pump it up! Den ultimata musiklistan på jobbet

Ineffektiv? Så tar du makten över telefonen