Här är apparna som garanterat uppgraderar ditt kontorsliv

Här är apparna som uppgraderar ditt kontorsliv

Digitalisera dina post-its, jobba mer fokuserat och hitta harmonin inom dig på väg till jobbet. Här är 12 appar som kommer att göra ditt liv på jobbet både enklare, roligare och mer effektivt.

Focus List

Den perfekta effektivitetsappen, finns den? Säkert, men vad som uppfattas som perfekt i to do-listevärlden är högst individuellt. Kanske är en enkel app utan en massa krusiduller det allra bästa för dig? I Focus List listar du vad du behöver göra och kör sedan igång ditt arbete utifrån pomodoro-tekniken – alltså att du jobbar fokuserat med en uppgift i 25 minuter och tar sedan rast i 3-5 minuter. Efter fyra 25-minuterspass tar du en längre paus på mellan 15-30 minuter.
Funkar för: Iphones, Mac och Apple Watch
Kostar: Gratis

Calm

Den har blivit utnämnd till årets app, älskas av miljoner och kniper, förstås, en självklar plats på vår favoritlista. Vilken kontorsråtta behöver inte då och då hjälp med att få ner sina stressnivåer, öka fokuset eller somna bättre? Lär dig olika meditationstekniker och lyssna på specialkomponerad musik av namnkunniga musiker. Bland annat!
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis i sin grundversion, men för att få tillgång till allt material krävs en prenumeration på 175 kronor/månad eller 379 kronor/år.

Post-it Plus

Borta är tiden då viktiga anteckningar skrevs upp på post-its – för att sedan tappas bort. Med appen Post-it Plus fotar du dina älskade lappar och kan därefter, i appen, organisera dem precis som du vill. Galet praktiskt, i all sin enkelhet.
Funkar för: Iphone 
Kostar: Gratis. Finns dock köp inuti appen för den som vill boosta post-it-lyckan ytterligare.

Procraster

Ibland känns jobbprojekten hopplöst stora och svåra – då kan det vara smart att bryta ner dem i mindre delar. Appen Procaster hjälper till med detta genom att ge konkreta förslag och uppmuntrande meddelanden. Dessutom skapar den ett schema över vad som ska göras när.
Funkar för: Iphone
Kostar: 20 kronor

Slack

Överfyllda inkorgar, trassliga mejlkonversationer och otydlighet kring när det bör cc:as och inte. Har ditt kontor inte blivit med det interna chattsystemet Slack ännu är det hög tid nu. Där kan alla i teamet ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper göra det när det inte behöver ta del av dem. Appen blev på kort tid omåttligt poppis i kontorslandskapen när den lanserades 2013, ett gott betyg bara det.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis i sin enklaste version

Evernote

Är du en sådan som brukar kraftsa ner allehanda kom ihåg på små papperslappar här och var – för att sedan inte ha någon aning om vad du gjort av lapparna? Dags att ladda ner Evernote. Här  kan du göra anteckningar, röstmemon, spara webbartiklar, foton och skanna kvitton – och direkt lägga det i rätt projekt. Mycket feng shui på det!
Funkar för: Android och Iphone
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen.

Cost split

Har du en snåljåp bland kollegorna? En som alltid säger ”äh, det är väl enklast att bara splitta lika?” när det är dags att betala för aw-ölen, trots att hen druckit betydligt mer och dyrare än alla andra? Ladda ner Cost split och problemet är ett minne blott. Appen räknar ut vad alla ska swisha över till den som drar kortet på nolltid. Knappt en hjärncell behövs för att få till det.
Funkar för: Iphone och Ipad
Kostar: Gratis

Receipt Bank

Om inte inmatning av siffror hör till dina favoritsysslor är den här appen något för dig. Ta ett kort av dina kvitton, räkningar och fakturor och Receipt Bank kategoriserar och lagrar informationen, tills du säger åt appen att skicka den till ditt redovisnings- och bokföringsprogram. Härligt!
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis

Habitica

.Det mesta blir roligare om man gör en lek av det. Inte minst den stentrista att göra-listan. Habitica nöjer sig inte med att strukturera dina uppgifter, den ger dig poäng och belöningar när du slutför dem. Spelet har dessutom en avatar som är pigg som en mört så länge du får saker gjorda, men som långsamt dör om du inte slutför dina uppgifter i tid.
Funkar för: Iphone och Android
Kostar: Gratis, men erbjuder köp inuti app

Tyme

Hur länge höll du på med den där bokföringen? Och hur mycket tid i veckan lägger du egentligen på att städa undan andras oreda? Håll koll på tiderna med Tyme, superappen som gör det enkelt att mäta exakt hur länge du håller på med vad. Bra både för de som fakturerar kunder per timme och för de som bara vill ha mer koll på vad de faktiskt gör om dagarna.
Funkar för: Apple-enheter
Kostar: Efter provperioden på 14 dagar kostar appen 85 kronor.

Sitting timer

Medan kontorets hurtbullar står upp och jobbar mest hela tiden kan vi andra behöva en extra påminnelse om när det är dags att låta rumpan lämna stolen. Sitting timer larmar när det är läge att ställa sig upp. Obs! För att den ska fungera måste mobilen ligga parallellt med ditt ben. Det är så den känner av om du sitter eller står.
Funkar för: Android (appen Stand Up är ett bra alternativ för Iphone-användare)
Kostar: Gratis

Google docs

En klassiker i appsammanhang men oh boy – vad skulle vi göra utan Google docs? Dela, redigera och lagra dokument i molnet. Att samarbeta med andra på distans har aldrig varit enklare.
Funkar för: Apple-enheter och Android
Kostar: Gratis

Text: Johanna Paues

På jakt efter kontormöbler
(Visited 8 049 times, 1 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

7 steg till ett rent klimatsamvete på jobbet

Bursjöö

Nå dina träningsmål på lunchen – PT:ns bästa tips

Sunkiga whiteboards? Vi har knepen

Tvättar du händerna på rätt sätt? Förmodligen inte

Låg energi? 7 sätt att få igång kollegorna!

Kärlek på kontoret? Så undviker du missarna

Snyggaste kontorsbuketten

Snyggaste kontorsbuketten – så här gör du

7 största synderna att begå på mötet

Vilken kontorstyp är du? Gör vårt test!

11 härliga skrivbordsprylar som boostar kreativiteten

Bli mästare i laminering

Så vinner du första pris i laminering

Pump it up! Den ultimata musiklistan på jobbet

Ineffektiv? Så tar du makten över telefonen