Bukett på jobbet – floristens tips för att välja rätt blommor till kontoret

Snyggaste kontorsbuketten – så här gör du

Att stoppa ner några tulpaner i en vas klarar de flesta av – men hur sjutton skapar man den där buketten som får kollegorna att utbrista wow och hela kontoret att lysa upp? Floristen Jenny Strandh delar med sig av sina bästa tips.

Receptionen ska vara inbjudande och välkomnande och blommor är ett, minst sagt, effektivt sätt att skapa rätt stämning.

– Att det är fint i receptionen är viktigt – det är ju ofta kundens första intryck av företaget. Fräscha snittblommor förmedlar en känsla av liv och rörelse och ger en härlig atmosfär, säger Jenny Strandh, florist och aktuell med boken Everyday Flowers.

Hon driver till vardags företaget Jenny Strandh Blomsterdesign, som bland annat smyckar ut offentliga rum och receptioner med blomsterarrangemang.

Del av inredningen

Vill man inte ordna med blommorna själv finns det många företag att anlita som kommer en gång i veckan och byter ut arrangemanget. Annars rekommenderar Jenny Strandh att man går till en blomsterbutik och får hjälp med val av blommor.

– Välj gärna säsongens blommor. Ofta håller de lite bättre och priset är lägre. Ta hjälp av den florist som jobbar i butiken. Tänk på vas och blommor som en inredningsdetalj, de ska passa in med den stil som finns på kontoret.

Några inspirerande tips från Jenny

Bär, kvistar och stickmassa i stället för bara vatten i en vas. Här är några av Jennys kreationer, spana in och låt fantasin flöda!

 

  • Pröva att använda frukt eller bär i buketten. Välj då gärna något som går ton i ton med blommorna.
  • En bukett behöver inte bara bestå av blommor. På hösten finns det massor av material i naturen. Varför inte använda vackra höstlöv?
  • Med oasis eller annan stickmassa kan man arrangera blommorna lite annorlunda. Varför inte låta nejlikor bli både tak och golv i krukan?
  • En bullig bordsdekoration är enkelt med hjälp av stickmassa. Den håller sig fin i minst en vecka om du bara kommer ihåg att fylla på vatten.
  • Använd kvistar eller blåbärsris i buketten. Då behöver du bara byta ut vatten och snittblommor efter hand, riset står sig i veckor.

 

 

Text: Sara Schröder. Foto: Malin Björkholm

(Visited 2 151 times, 1 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

Trendigt nytt kontor

Kontorstrender – en spaning från vårens möbelmässor

Bli mästare i laminering

Så vinner du första pris i laminering

Hand Hygiene Day – Tvättar du händerna på rätt sätt?