STOPP! Inte ett ord till. 5 samtal du inte vill få på semestern

”STOPP! Inte ett ord till!” 5 samtal du INTE vill få under semestern

Du sitter på en kobbe någonstans, solen skiner och jobbet känns långt borta. Tills telefonen ringer och vardagen fullkomligt massakrerar all semesterkänsla. Här är meningarna en kontorsnisse absolut inte vill höra under ledigheten.

Vikarien dök aldrig upp”

Ingen som svarar i telefon, ingen som sköter dina uppgifter, ingen som bemöter kunderna. Det händer inte ofta, men när det händer är en försvunnen vikarie en mardröm.

 

Mamma/pappa, vi behöver nytt papper till skrivaren”

Det räcker med att behöva fylla på papper till skrivaren på jobbet under resten av året. Har inte din familj lärt sig att sköta hemmakontorsbestyren själva – ge dem en lektion illa kvickt så att du slipper göra samma arbete hemma som på kontoret.

 

”Vad är larmkoden nu igen?”

Men herregud, du skrev ju för bövelen trehundra listor med alla viktiga anvisningar, koder och annan info! Det är inte okej att behöva väckas ur sin semesterdvala för att medarbetare inte orkat läsa dem.

 

Hej, fastighetsskötaren här. Du, det rinner ut vatten från ert kontor”

Översvämningar är inte att leka med och kommer med stor sannolikhet att innebära både akut krishantering och en höst full av omständliga renoveringar. Huvva.

 

Älskling, det är något med kaffemaskinen – har du lust att rengöra den?”

Kaffe, kaffe, ständigt detta kaffe. Att det verkliga drivmedlet för ett kontor varken är tjusigt formulerade visioner eller löneförhöjningar är de flesta kontorsråttor plågsamt medvetna om. Och även om intagandet av det svarta livselixiret knappast upphör under semestern är det väl knappast för mycket begärt att få slippa åtminstone en del av det eviga kaffekokandet, framdukandet och kaffemaskinjusterandet? Nä, trodde väl inte det heller. GÖR DET SJÄLV, ÄLSKLING!

 

 

Text: Johanna Paues. Bild: Giphy

(Visited 1 691 times, 1 visits today)

RELATERAT INNEHÅLL

Kontorets största no no’s – vi har listan

!0 frågor du inte vill ha som office manager

De 8 mest irriterande frågorna

frisk snusk

URK! 7 saker du inte bör äta vid skrivbordet